Zebra Tower Warsaw
15 maja 2018 r.

mBank nowym najemcą w Zebra Tower

mBank, pierwszy w pełni internetowy bank w Polsce i czwarty w kraju pod względem sumy aktywów, wynajął ok. 4,700 m2 powierzchni biurowej w biurowcu Zebra Tower, jednej z flagowych inwestycji Union Investment Real Estate w Warszawie. Nowy najemca wprowadzi się do budynku najpóźniej do połowy września.

– Umowa najmu z mBankiem podkreśla pierwszorzędną lokalizację budynku, bezpośrednio przy stacji metra Politechnika, oraz wagę, jaką firmy działające w Warszawie przywiązują do certyfikacji budynków biurowych – mówi Christian Jansen, odpowiedzialny za relacje z  najemcami na rynku polskim w Union Investment Real Estate.

Zebra Tower, biurowiec klasy A należący do Union Investment Real Estate, został ukończony w 2010 roku. Od początku roku podpisano szereg umów najmu na powierzchnie biurowe w tym budynku, w tym z firmami, takimi jak: Cloudify, Astek, Enefit oraz YND Technologies. Dzięki temu budynek jest obecnie wynajęty w ponad 90%.

Zebra Tower oferuje klientom ok 18 000 m2 powierzchni biurowej na 17 piętrach, a także 124 miejsca parkingowe. Budynek wyróżnia się charakterystycznymi czarno-złotymi pasami przypominającymi umaszczenie zebry. Jest też jednym z najbardziej ekologicznych budynków biurowych w Warszawie, co potwierdza złoty certyfikat LEED.

Obiekt

Zebra Tower Warsaw