Horizon Plaza Warszawa
3 lipca 2018 r

Union Investment Real Estate z nową umową najmu w Horizon Plaza

Union Investment Real Estate podpisał nową umowę najmu w swoim biurowcu Horizon Plaza położonym na warszawskim Mokotowie. Firma ProData Consult świadcząca usługi z zakresu konsultingu IT, zwiększyła dotychczas zajmowaną powierzchnię biurową w budynku o kolejne 1 000 mkw. Przy transakcji doradzała firma Knight Frank. Dzięki nowej umowie, ProData Consult będzie wynajmować w Horizon Plaza łącznie 3 600 mkw, stając się jednym z największych najemców w budynku.

To już druga umowa najmu podpisana na powierzchnie biurowe w Horizon Plaza w tym roku. W połowie lutego 7 700 mkw w budynku wynajął chiński gigant technologiczny Huawei. Nowa umowa z ProData Consult zwiększa udział powierzchni wynajmowanej w Horizon Plaza przez innowacyjne firmy z branży IT. Poza firmami technologicznymi i konsultingowymi, w zdywersyfikowanej strukturze najemców biurowca znajdują się przedsiębiorstwa z sektora bankowego i usług finansowych.

Horizon Plaza to dziesięciopiętrowy biurowiec zlokalizowany na warszawskim Służewcu oferujący ok. 36 000 mkw powierzchni do wynajęcia. Union Investment stał się właścicielem nieruchomości w 2010 roku, gdy budynek został nabyty przez jeden z otwartych funduszy inwestycyjnych UI.

W budynku znajduje się szereg udogodnień takich jak: stołówka, kawiarnia, fryzjer, dwa salony prasowe czy klinika urody. Do dyspozycji najemców jest także infrastruktura dla rowerzystów, w tym obszerne parkingi rowerowe oraz prysznice. Dodatkowe udogodnienia - studio fitness, supermarkety i restauracje - znajdują się w bezpośrednim sąsiedztwie budynku.

Obiekt

Horizon Plaza Warszawa