Lipinski Passage Warsaw
24 września 2018 r.

Union Investment z trzema nowymi najemcami w Pasażu Lipińskiego w Warszawie

Union Investment podpisał trzy nowe umowy na wynajem 600 m kw. w budynku handlowo-biurowym Pasaż Lipińskiego w centrum Warszawy.

Polski producent wody mineralnej Nativiana Roztocze oraz firma zajmującą się sprzedażą detaliczną produktów elektronicznych zajmą w sumie około 460 m2 powierzchni biurowej. Trzecim nowym najemcą będzie marka 'Cigarro' firmy Iguana, która z początkiem października otworzy w Pasażu Lipińskiego największy w Polsce sklep z cygarami z całego świata. Uzupełniony on będzie o część klubową z możliwością degustacji na miejscu. Całkowita powierzchnia sklepu na dwóch poziomach to ok. 130 m2. Umowę z firmą zajmującą się sprzedażą produktów elektronicznych Union Investment pozyskał za pośrednictwem Cushman & Wakefield, a Nativiana Roztocze i Iguana stały się nowymi najemcami dzięki wsparciu firmy Knight Frank.

Firmy, które wkrótce wprowadzą się do Pasażu Lipińskiego, powiększą różnorodność portfolio najemców tego obiektu, podkreślając tym samym bogactwo możliwości, które oferuje ten handlowo-biurowy budynek. Pasaż Lipińskiego znajduje się przy Alejach Jerozolimskich 61-63 i oferuje łącznie 6000 m2 powierzchni najmu. Lokalizacja w centrum miasta oraz bezpośrednie sąsiedztwo Dworca Centralnego sprawiają, że Pasaż Lipińskiego jest atrakcyjny dla różnego rodzaju najemców – firm szukających przestrzeni biurowej, ale również dla sprzedawców detalicznych oraz dla segmentu restauracyjnego. Wśród największych najemców nieruchomości znajdują się m.in. Hugo Boss, Idea Bank, restauracja Vapiano, Starbucks oraz firma energetyczna CEZ Polska.

Union Investment nabył Pasaż Lipińskiego w 2010 r., kiedy renowacja budynku była na etapie projektu. Od tego czasu nieruchomość należy do portfela DIFA-Fonds nr 3, jednego z funduszy Union Investment. Rewitalizacja budynku została zakończona w 2012 r. Budynek objęty jest ochroną konserwatorską z uwagi na ozdobną, zabytkową fasadę.

Obiekt

Lipinski Passage